مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از ارائه تعدادی از میدانهای کشور به روش بیع متقابل و (ئیپیسیاف) (مهندسی، تامین، ساخت و تامین منابع مالی) در آینده نزدیک خبر داد و گفت: میدانهای مشترک در قالب مدل جدید قراردادهای نفتی ارائه خواهد شد.
به گزارش شانا در مراسم تودیع محمدجواد شمس، مدیرعامل پیشین و معارفه حمید اکبری مدیرعامل جدید شرکت پترو پارس با بیان اینکه سه مدل قراردادی برای حوزههای توسعهای و میدانهای جدید در نظر گرفته شده است که بر این اساس توسعه برخی میدانها به شرکتهای ایرانی سپرده میشود، تصریح کرد: پروژههایی که قرار است منابع مالی آن از طریق شرکت ملی نفت ایران تامین شود حجم آن زیاد نیست و به طور عموم در بخش تولید و نگهداشت نفت متمرکز است.
وی ضمن قدردانی از شرکت پتروپارس برای اجرای مگاپروژه فاز ۱۲ پارس جنوبی بر ضرورت توجه به زمان و هزینه در پروژههای نفت و گاز کشور تاکید کرد و با یادآوری اینکه زمانی گمان میکردم استفاده از واژه Fail (موفق نشدن) در عرصه بینالمللی به معنای پایان نیافتن پروژه است، تصریح کرد: استفاده از این واژه در ادبیات بینالمللی به معنای پایان نیافتن پروژه در زمان مقرر و هزینه معین است.
به گفته کاردر، اگر در پروژههای بینالمللی عامل زمان و هزینه رعایت نشود در فهرست پروژههای Fail قرار میگیرند.
مدیریت زمان و هزینه در پروژه
عضو هیاتمدیره شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه این ادبیات در ایران قابل اجرا نیست و تا رسیدن به نقطه مطلوب هنوز فاصله داریم، یادآور شد: البته اجرای پروژه از سوی پیمانکاران ایرانی جدا از بحث اقتصادی آن، سبب بهدست آوردن تجربه میشود تا با این تجارب و استفاده درست از آن، در اجرای پروژهها به سطح بینالمللی نزدیک شویم.
کاردر با بیان اینکه بسیاری میپرسند که در مدل جدید قراردادهای نفتی همه نگاهها به مسائل فنی است و بخشی هم مربوط به مسائل نرمافزاری است، توضیح داد: اعتقادم این است که انتقال فناوری به معنای اجرای پروژه در قیمت تعیینشده و مدتزمان مشخص است یعنی مدیریت زمان در پروژه یکی از فناوریهاست که ما به طور قطع به آن نیاز داریم و باید مکانیزم آن به ما منتقل شود.
وی با بیان اینکه شرکتهای بینالمللی در این زمینه حرفهای هستند و مراقبتهای ویژهای از زمان و هزینه میکنند به ذکر نمونهای در این زمینه پرداخت و گفت: بهتازگی از مدیران شرکت انی که هماکنون در عراق مشغول فعالیت هستند میپرسیدم قیمت تمامشده حفاری یک چاه چه میزان است که گفتند، ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار در حالی که این رقم در غرب کارون ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار است.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، مدتزمان اجرای حفاری یک چاه از سوی شرکت انی ایتالیا را ۳۵ و در ایران را ۱۲۰ روز عنوان و تصریح کرد: زمان و هزینه همان فناوری است؛ این نگاه که کار به پایان برسد، عالی است ولی کفایت نمیکند و نباید راضی بود و باید سعی کرد به نقطه مطلوب در سطح بینالمللی برسیم.