جلسه آموزشی فرآیندهای صدور انواع بیمهنامه صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی پنجشنبه ۲۳۳ دی در سازمان ایمیدرو با حضور روسای سازمانهای نظام مهندسی استانها و مدیرعامل صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی برگزار شد.
در این جلسه صدور انواع بیمهنامههای صادر شده از سوی این صندوق و همچنین اجرایی شدن ارائه تسهیلات صندوق بیمه از طریق میز صندوق بیمه در استانها مورد بررسی قرار گرفت. همچنین از اضافه شدن ۳ بیمهنامه جدید برای همیاری معدنکاران به منظور ارائه آسانتر تسهیلات از بانکها در این جلسه خبر داده شد. واگذاری صدور بیمه نامهها به استانها و انجام این امر از سوی سازمانهای نظام مهندسی استان ها، با حضور نمایندهای از صندوق بیمه در هر استان از مهمترین سرفصلهای این جلسه بود. بیمهکردن تمامی زنجیره فعالیت معدنی از اکتشاف تا فرآوری و صادرات مواد معدنی در دستور کار صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی قرار گرفته است.
کار کارشناسی از سوی نمایندهها
رییس سازمان نظام مهندسی معدن ایران در این جلسه در ابتدا با تشکر از رییس هیات عامل ایمیدرو برای انتخاب سازمان نظام مهندسی معدن و واگذاری مسئولیت صندوق بیمه به این سازمان گفت: در جلسه با معاونان معدنی که آخر هفته گذشته برگزار شد، مسئولیتهایی از سازمان نظام مهندسی معدن خواسته شد که جدا از مسئولیتهای تعریف شده فعلی آنها در قانون بود.
نادعلی اسماعیلیدهج در ادامه به فعالیت صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی اشاره کرد و گفت: در این میان وظیفه امور مربوط به صندوق بیمه فعالیتهای معدنی به سازمان نظام مهندسی معدن – که امروزه با همت دکتر کرباسیان به نظام مهندسی معدن واگذار شده – یکی از بزرگترین مسئولیتهای این سازمان بهشمار میآید. همکاری رییس صندوق بیمه فعالیتهای معدنی با سازمان نظام مهندسی معدن و استقبال آنها برای واگذاری مسئولیت به افرادی که کاردان هستند را میتوان از دیگر اقدامات مثبت در سال جاری دانست. به گفته وی، در این راه سعی میکنیم کارشناسان و افرادی که این مسئولیت را برعهده گرفتهاند به بهترین شکل کار خود را انجام دهند تا در آینده بازهم وظایفی از این دست به سازمان نظام مهندسی معدن واگذار شود.
نخستین موردی که رییس سازمان نظام مهندسی معدن از فعالان این سازمان بزرگ درخواست کرد، احترام به متقاضیان درخواست وام از سوی کارشناسان نظام مهندسی معدن است. در حال حاضر انتخاب کارشناس برای میز صندوق بیمه در دستور کار قرار گرفته و در حال تکمیل است. به گفته وی، ضمن رعایت عدالت باید شخصی انتخاب شود که درباره ماده معدنی مورد نظر صاحب نظر باشد تا زمینه ایجاد رانت بهوجود نیاید. در اینباره باید بالاترین مقام سازمان نظام مهندسی استان این وظیفه را بر عهده بگیرند که خوشبختانه این اتفاق رخ داد. اسماعیلیدهج افزود: بخش بعدی که سازمان نظام مهندسی معدن روی آن تاکید دارد، آموزش است. در این زمینه اقداماتی انجام شده که یکی از آنها تهیه فهرستی از متخصصان معدنی کشور است. وی بر این باور است که اگر واگذاری وام از طریق صندوق به درستی انجام شود میتوان به افزایش تعداد بیمههای معدنی امیدوار بود زیرا تنها جایی که میتواند معدن را به حرکت وادار کرده و از رکود خارج کند صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی است. رییس سازمان نظام مهندسی معدن کشور در ادامه گفت: در قانونی که در سال ۷۷ مصوب شد دو اصل تعریف شد که شامل سازمان نظام مهندسی معدن به عنوان بخش فنی و صندوق بیمه فعالیتهای معدنی به عنوان بخش مالی بود تا از طریق این دو، معدن رشد پیدا کند اما اکنون با تغییر در قانون و دستور بر تشکیل شورای معادن استانها براساس ماده ۵۴ قانون معادن معدنکاران با مشکل روبهرو خواهند شد و نتیجهای نخواهد داشت. اگر شورای عالی معادن در انجام امور مربوط به خود در برخی موارد به کندی پیش رفته بود باید برای برطرف کردن این مشکل به بررسی قانونهای موجود پرداخته میشد اما در این میان ایجاد شورای معادن استانی، روند کار معادن را سخت خواهد کرد. به گفته اسماعیلیدهج، آنچه از طرف سازمان نظام مهندسی معدن قرار است انجام شود باید روش درستی داشته باشد تا منجر به اشتغالزایی و رونق بخش معدن شود. وی درباره روند نظارت بر ارائه وام به متقاضیان از سوی این صندوق نیز گفت: وقتی کار کارشناسی انجام و تمامی روند اداری برای ارائه وام به متقاضی طی شد باید کار نظارتی از سوی صندوق بیمه فعالیتهای معدنی و سازمان نظام مهندسی معدن نیز انجام شود تا روند کار به درستی، انجام و منابع پولی دریافت شده در معدن خرج شود. وی افزود: تاکید بر نظارت کار به این دلیل است که سوءاستفادهای از وامها نشود. در این میان نظام مهندسی معدن با داشتن ۳۶هزار عضو میتواند نظارت بر این بخش را انجام دهد.