وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تشریح آخرین دیدارش با آیت الله هاشمی رفسنجانی گفت: ایشان در آخرین روز زندگی همچنان نگران رفاه مردم و رسیدگی به فقرا و محرومان بودند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه قبلا برای ناهار از طرف آقای ناطق نوری دعوت شده بودم، جلسه ناهار با آقای ناظق نوری را به زمان دیگری موکول کردم و پس از افتتاح چند پروژه درمانی در بیمارستان لقمان در ساعت یک و نیم بعد از ظهر، ناهار در خدمت آیت الله هاشمی بودم.
وزیر بهداشت گفت: این اولین بار بود که ناهار را دو نفری با آیت الله هاشمی صرف میکردم و تاکنون سابقه نداشت که ایشان بنده را برای ناهار به صورت خصوصی دعوت کنند، در این دیدار بیش از یک ساعت دو نفری با هم صحبت های زیادی داشتیم که شاید اکنون زمان گفتن همه این صحبت ها نباشد.
وی افزود: ایشان نسبت به برخی مسائل جاری و آینده کشور به خصوص مسائل مربوط به رفاه احتماعی و توجه به فقرا و محرومان صحبت کردند و تاکید کردند که در دور آینده دولت با توجه به اینکه روابط بینالملل ایران با کشورهای دنیا بهتر خواهد شد و شرایط اقتصادی دولت هم مناسبتر میشود، باید آرزوهای بر زمین مانده درباره محرومان و نیازمندان را حتما محقق کنیم.
**آیت الله هاشمی گفتند، نگذاریم شرایط به عقب برگردد
وزیر بهداشت ادامه داد: یک بخش مهم از فرمایش آیت الله هاشمی این بود که نباید اجازه دهیم شرایط به گذشته برگردد، که اگر برگشت هم ایران و هم انقلاب فرصتی برای بازسازی نخواهد داشت و باید حتما تلاش کرد که همین مسیری که آغاز شده با رفع معایبی که داریم، ادامه پیدا کند.
وزیر بهداشت درباره شناخت خود از آیت الله هاشمی به خبرنگار ایرنا گفت: شناخت من از ایشان، این است که ایشان انسان آزادی خواهی بودند که در بیانات و نوشته هایشان هم این نگاه مشهود است، ایشان در سن ۳۰ و چند سالگی کتاب امیرکبیر را نوشتند و نگاهشان به کشور یک نگاه آرمانخواهانه بود و آرمانگرا بودند.
**آیت الله هاشمی پرهیز از دروغ، حسد و ریا را در انس با قرآن در زندان آموخت
وی ادامه داد: شخصیت ایشان بیشتر در زندان و در انس با قرآن شکل گرفت. ایشان در زندان تفسیری بر قرآن نوشتند و این مسئله روی شخصیت آیت الله هاشمی خیلی تاثیرگذاشت و هم ترس از خدا و عدم تعلق خاطر به دنیا و پرهیز از گناهان کبیره مثل دروغ، تهمت، حسد و ریا، ناشی از آن برداشت قرآنی ایشان بود. زندگی ایشان به نظر من زندگی قرآنی بود، آنجا که گذشت می کرد، گذشتی بود که از قرآن آموخته بود، آنجا که صبر میکرد، صبر قرآنی و دستور الهی بود، شخصیت جامعی بود که همه تلاشش عزت و آبرومندی اسلام و آزادی و پیشرفت کشورش ایران بود.
هاشمی ادامه داد: آیت الله هاشمی به امت واحده اسلام خیلی امیدوار بود و اهتمام داشت، حیف شد، آقای هاشمی از جمع ما رفت، اگر چه ممکن است ساده لوحی باشد اما آرزو میکنم، رفتن ایشان به این شکل که واقعا یک شوک در جامعه بود، حوادثی را مشابه زمان بعد از شهادت آیت الله بهشتی شکل دهد. زیرا آلودگیهای ما خیلی زیاد شده است،اما از فضل و رحمت خدا ناامید نیستیم، اگر آن همگرایی و صداقتی که آن زمان داشتیم، اتفاق بیفتد، پایههای نظام و انقلاب مستحکم میشود و ایران پیشرفت میکند.