دودستگی تحلیلهای کوتاهمدت بازارهای جهانی ارز، تحلیلهای کوتاهمدت بازارهای جهانی فلزهای گرانبها را نیز دوقطبی کرده است. دلار قوی دستکم یک سال است که از واقعیتهای اقتصاد جهان بهشمار میآید، اما روند این ارز در دو هفته گذشته چنان بوده که کمتر کسی تصور آن را میکرد.
به نقل از روزنامه دنیای اقتصاد: دودستگی تحلیلهای کوتاهمدت بازارهای جهانی ارز، تحلیلهای کوتاهمدت بازارهای جهانی فلزهای گرانبها را نیز دوقطبی کرده است. دلار قوی دستکم یک سال است که از واقعیتهای اقتصاد جهان بهشمار میآید، اما روند این ارز در دو هفته گذشته چنان بوده که کمتر کسی تصور آن را میکرد.
با تمرکز معاملهگران بازار بر برنامههای بلندپروازانه دونالد ترامپ و همچنین افزایش شدید احتمال رشد نرخهای بهره از سوی بانکمرکزی ایالاتمتحده، شاخص دلار به نوسان در نزدیکی اوج ۱۴ ساله روآورده است. یکی از قربانیان بزرگ این قدرتنمایی، فلز زرد بوده که ظرف تنها سه هفته، حدود ۱۰۰ دلار از ارزش خود را از دست داده است. گرچه طلا تحتفشار رشد قابلتوجه بازارهای سهام و افت بهای نفت خام هم بوده، اما سرنوشت کوتاهمدت آن بیش از هر چیزی در دست پول آمریکاست.
شاخص دلار روز جمعه روی عدد ۲۱/ ۱۰۱ واحد ایستاد در حالی که در روز برگزاری انتخابات ریاستجمهوری آمریکا عدد ۸۶/ ۹۷ را تجربه کرده بود. به این ترتیب عجیب نیست که هر اونس طلا در پایان فعالیت بازار نیویورک در روز جمعه ۱۲۰۷ دلار قیمت خورد. ثبت این قیمت به معنای افت ۲۱ دلاری یا ۷/ ۱ درصدی بهای اونس طلا در هفته گذشته است. حالا مساله مهم بازارهای جهانی ارز این است که آیا روند دلار تعدیل خواهد شد یا نه. همین مساله در کانون توجه معاملهگران بازار طلا است با این تفاوت که این بازار تمایل دارد تعدیلی بهسوی قیمتهای بالاتر داشته باشد.
نظرسنجیهای تازه پایگاه اینترنتی کیتکو نشان میدهد که هم کارشناسان حرفهای و هم سرمایهگذاران خرد در تحلیلهای خود دچار شکاف شدهاند.در آخرین نظرسنجی کیتکو از تحلیلگران، ۱۸ نفر شرکت کردهاند که از این میان نیمی از پاسخدهندگان، افزایش و نیمی دیگر کاهش قیمتهای طلا را در هفته جدید کاری که از امروز آغاز میشود، پیشبینی کردهاند. تقریبا تمام این تحلیلگران به کیتکو گفتهاند که مهمترین عامل اثرگذار بر بازار طلا در آخرین هفته کاری نوامبر، روند دلار است؛ روند دلار و کالاهای پایه نسبت معکوس دارد. در نظرسنجی تازه از مخاطبان نیز که بازتابدهنده نظر سرمایهگذاران خرد است، ۶۸۹ نفر شرکت کردهاند که از این میان ۳۰۱ نفر معادل ۴۴ درصد، افزایش و ۲۷۱ نفر معادل ۳۹درصد کاهش قیمتهای کوتاهمدت را پیشبینی کردهاند، ۱۱۳ نفر معادل ۱۷درصد نیز نظری خنثی داشتهاند.
برچسباقتصاد جهان بازار طلا بازدهی اوراققرضه دو قطبی دلاری طلا عید شکرگزاری
همچنین ببینید
حضور قویتر«اسکاندیوم» در بازار جهانی
بهتازگی «اسکاندیوم» بهعنوان یک ماده معدنی توجهها را به خود جلب کرده است. این فلز بهویژه ...