خانه > اخبار > معدنچیان هند و میانمار قربانیان جدید ضعف ایمنی

معدنچیان هند و میانمار قربانیان جدید ضعف ایمنی

ضعف ایمنی در استخراج معادن باز هم حادثه آفرید؛ این بار در دو حادثه جدا از هم، یکی در هند و دیگری در میانمار اما در فاصله زمانی تنها یک روز. به گزارش صمت به نقل از ماینینگ با فروپاشی معدن زغال سنگ در هند و صخره‌ای از زباله‌های معدنی در میانمار دست‌کم ۱۲ نفر کشته شدند و با جست‌وجوهای بیشتر احتمال زیادی وجود دارد که اجساد بیشتری به این تعداد اضافه شود.

۱۰ کشته و ۵۰ محبوس در هند
وب‌سایت ماینینگ در ادامه انتشار این خبر به گزارشی از خبرگزاری الجزیره از هند استناد می‌کند که با جزییات بیشتری به شرح حوادث می‌پردازد: که دست کم ۱۰ نفر در فروپاشی بخشی از یک معدن زغال سنگ در ایالت جارکند هند کشته شدند و بیش از ۵۰ نفر هنوز محبوس هستند. این اتفاق وقتی رخ داد که در عصر روز ۵شنبه ۲۹ دسامبر ۲۰۱۶ (۹ دی ۱۳۹۵) معدنچیان در عمق ۲۵۰ متری معدن روباز لال‌ماتیا به سمت خروجی معدن در حرکت بودند. پس از فروپاشی معدن صدها کارگر بی‌وقفه و سرشار از نگرانی در طول شب به دنبال گمشدگان گشتند، اما تلاش برای جست‌وجوی آنها به دلیل نامساعد بودن آب وهوا و وجود مه به ناچار تا صبح شنبه ۱۱ دی به تاخیر افتاد.
شرکت دولتی اِستِرن‌کُل‌فیلدلیمیتِد از این معدن بهره‌برداری می‌کند. الجزیره می‌گوید جارکند در شرق هند یکی از فقیرترین ایالات این کشور است و ۴۰ درصد از جمعیت نزدیک به ۳۳ هزار نفری آن زیر خط فقر زندگی می‌کنند اما منابع معدنی غنی دارد و دارای یک سوم ذخایر زغال سنگ هندوستان است.
۲ کشته و ۸ زخمی در میانمار
اتفاق مشابه دیگر در معدن یشم میانمار و در روز ۴شنبه یک روز قبل از ریزش معدن هند افتاد. در این حادثه ریزش یک صخره ۱۲۲ متری از باقی‌مانده‌ها و خاک‌های اضافه و زباله‌های معدنی در معدن یشم باعث لغزش زمین شد. گزارش‌های اولیه حاکی از پیدا شدن ۸ زخمی و ۲ کشته در روز جمعه ۳۰ دسامبر (۱۰ دی) بود. مقامات می‌گویند مجبور شدند جست‌وجوی معدنچیان گرفتار را به دلیل احتمال ریزش‌های دیگر عقب بیندازد در نتیجه هنوز ۳۰ نفر مفقود هستند که امکان مرگ آنها وجود دارد.
یشم در بخش دورافتاده پاکاند هند استخراج می‌شود، جایی که حدود ۹۰ درصد از سنگ‌های سبز جهان از آنجا برداشت می‌شود و وقوع حوادث این چنین در آن رایج است. معدنچیان این منطقه در شرایط بسیار سخت کار می‌کنند به ویژه آنهایی که مجبورند مواد معدنی را روی شیب‌های لغزنده جابه‌جا کنند.
ریزش مشابهی هم در ماه می(اردیبهشت) گذشته در این منطقه اتفاق افتاد و باعث مرگ چند نفر شد. در نوامبر (آذر) گذشته نیز ۱۱۵ نفر در حادثه‌ای که بدترین نوع آن در مجموعه حوادث اخیر به شمار می‌آمد، کشته شدند. در همین راستا صلیب سرخ میانمار می‌گوید در سال گذشته بیش از ۳۰۰ معدنچی در ۳۸ ریزش معدن یشم در ایالت کاچین هند مردند.
استخراج یشم در میانمار فقط جان معدنچیان را تهدید نمی‌کند، این بخش در کنترل دولت نظامی و پس از آن دولت نخبگان میانمار است. میانمار از مارس ۲۰۱۶ میلادی (اسفند ۱۳۹۴ خورشیدی) و با پیروزی حزب لیگ ملی برای دموکراسی ازسوی یک دولت برخاسته از یک انتخابات دموکراتیک اداره می‌شود و قبل از آن در تسلط یک حکومت نظامی بود. در نتیجه، این معادن عاملی کلیدی برای وقوع کشمکش‌های میان دولت و شورشیان قومی کاچین شده و به بروز جنگ‌هایی منجر می‌شود که از سال ۲۰۱۱ میلادی (۱۳۹۰ خورشیدی) تا به حال هزارها نفر در آن کشته و ۱۰۰ هزار نفر بی‌خانمان شدند.
بیشتر یشم استخراج شده در میانمار به چین قاچاق می‌شود. در چین یشم را «سنگ بهشتی» می‌نامند و آن را نماد فضیلت و قدرت، خوش‌یمن و برکت‌زا می‌دانند و اعتقاد دارند ارواح شیطانی را دور می‌کند و باعث سلامتی می‌شود. یشم را در رنگ‌های سبز، زرد کمرنگ، سفید، بنفش و سرخ می‌توان یافت که علاوه بر میانمار در چین، روسیه، گواتمالا و نیوزلند هم پیدا می‌شود.

همچنین ببینید

نهادهای حقوق بشری، انفعال شورای امنیت در برابر وقایع میانمار را محکوم کردند

سازمان‌های دیده بان حقوق بشر و عفو بین‌الملل روز سه شنبه انفعال شورای امنیت سازمان ...