خانه > اخبار > اجرای عملی لغو تحریم‌ها از ۳ هفته آینده

اجرای عملی لغو تحریم‌ها از ۳ هفته آینده

رییس ستاد پیگیری اجرای «برجام» پیش‌بینی کرد که پس از تصویب قطعنامه ۱+۵ در شورای حکام، لغو عملی تحریم‌ها از ۳ هفته آینده آغاز شود.

به گزارش ایرنا، سید عباس عراقچی دیروز در گفت‌وگویی افزود: آمانو گزارش خود را فنی، حرفه‌ای و بی‌طرفانه ارائه داد. رییس ستاد پیگیری اجرای برجام در وزارت امور خارجه ادامه داد: البته آمانو ارزیابی مختصری نیز کرد که برخی فعالیت‌ها و مطالعات قبل از سال ۲۰۰۳م بوده که از حد مطالعه فراتر نرفته است. ما این را قبول نداریم و دلایل و مدارک خود را به شورای حکام و آژانس ارائه خواهیم کرد.
وی افزود: در نشست شورای حکام، آلمان به نمایندگی از ۱+۵ قطعنامه را معرفی کرد و ۳۷ کشور بیانیه خود را ارائه دادند. در آخر نیز نماینده جمهوری اسلامی بیانیه خود را قرائت کرد.
معاون وزیر خارجه گفت: بعد از تصویب قطعنامه، وارد مرحله بعدی می‌شویم که ۲ کار مهم ما منوط به این قطعنامه است و این ۲ کار تغییرات در اراک و انتقال مواد غنی شده‌ای است که مقابل دریافت کیک زرد به روسیه فروخته‌ایم. عراقچی افزود: میزان کیک زردی که قرار بوده در مقابل مواد اورانیوم غنی شده ما دریافت شود، قبل از این دریافت شده و این مواد در حال حاضر در ایران است. ما بعد از تصویب قطعنامه براساس قراری که با خریدار روسی داریم، اورانیوم غنی‌سازی شده را ارسال می‌کنیم. وی ادامه داد: درباره اراک نیز همانطور که می‌دانید سند رسمی مربوط به مدرن‌سازی رآکتور اراک از سوی ۸وزیر امورخارجه امضا شده، مراحل مقدماتی و اداری آن تا حدود زیادی انجام شده و بقیه نیز در حال انجام است ولی به لحاظ عملیاتی هیچ کاری انجام‌نشده تا این قطعنامه تصویب شود و بعد از تصویب قطعنامه مراحل عملیاتی آغاز می‌شود. رییس ستاد پیگیری اجرای برجام در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه «در بند چهار گزارش قطعنامه آمده که شورای حکام و شورای امنیت سازمان ملل باید از طریق آژانس گزارش‌هایی را از روند اجرا دریافت کنند. آیا این راه نفوذی را باز نمی‌کند؟» گفت: جای نگرانی نیست.

همچنین ببینید

روحانی: برجام آزمون بزرگی برای همه دولت های جهان است/ سپاه محبوب ملت ایران و مردم منطقه است

رییس جمهوری برجام را یک آزمون بسیار بزرگ برای همه دولت‌های شرکت‌کننده در مذاکرات و ...