خانه > اخبار > بازار داغ کرومیت در ایران؛ فرصت‌ها را دریابیم

بازار داغ کرومیت در ایران؛ فرصت‌ها را دریابیم

بازار کرومیت رو به بهبود
حمیدی درباره این موضوع که چرا قیمت کرومیت در ایران مانند برخی از مواد معدنی دیگر همچون سنگ‌آهن مورد توجه قرار دارد نیز اینگونه پاسخ داد: به ماده معدنی کرومیت به دلیل کاربردهای مهمی که در صنایع از جمله صنعت فولادسازی دارد همواره توجه می‌شود. از طرفی ایران نیز مانند ترکیه به صورت بالقوه توان بالایی در زمینه کرومیت داشته و ذخایر آن در بسیاری از مناطق کشور از جمله فاریاب و اسفندقه، سوغان، نیشابور، نهبندان، طشک آباده و خوی یافت می‌شود. در این زمینه همچنین فعالیت‌های استخراجی فراوانی را در معادن کرومیت شاهد بوده‌ایم.
تعداد زیادی از معادن کرومیت ایران در یک بازه زمانی با مشکلات بسیاری روبه‌رو بودند. دلیل این موضوع نبود زیرساخت‌های مناسب برای بهره‌برداری از معادن، بالا بودن هزینه تولید و نوسانات قیمتی بوده است. در آن دوران معدنکاران بر این باور بودند استخراج از معادن صرفه اقتصادی ندارد که البته این موضوع تا حدودی درست بوده است. حمیدی با بیان این مطلب در ادامه به شرایط کنونی معادن کرومیت اشاره کرد و گفت: در شرایط کنونی قیمت کرومیت رو به افزایش و بازار کرومیت در حال رونق است. این تاجر معدنی افزود: با وجود مسائل مطرح شده، بازار فروش داخلی کرومیت به شرایط ایده‌آل نرسیده، اما به‌تدریج در حال بازگشت به ۲ سال و نیم پیش بوده و امید به بهبود شرایط در فعالیت‌های معدنکاری و بازار فروش کرومیت احساس می‌شود. وی معتقد است اگر معدنکار بعد از فروش محصولات خود، به فکر بهبود زیرساخت‌ها، ماشین‌آلات و جاده‌سازی برای تسهیل فعالیت‌های معدنی خود باشد، در نتیجه هزینه‌هایش برای فعالیت‌های بعدی کاهش خواهد یافت. اینگونه در زمان کاهش قیمت‌ها و افت بازار ضرر کمتری متوجه او خواهد شد. در واقع فعالیت بهینه در معادن و روی‌آوردن به روش‌های نوین می‌تواند نقش موثری در عمده فعالیت‌های معدنی کشور داشته باشد. به گفته حمیدی، مشکلات متعددی در بحث معدنکاری کرومیت وجود دارد. نبود زیرساخت‌های مناسب، قدیمی بودن ماشین‌آلات، اکتشافات سنتی بدون داشتن پایه علمی و درست انجام نشدن گمانه‌زنی‌ها، مشکلات موجود در سیستم خردایش، فرسوده بودن ماشین‌آلاتی که در حمل‌ونقل به کار گرفته می‌شوند و نبود همکاری مناسب بین سازمان‌های دولتی با معدنکاران و دست و پاگیر بودن قوانین همگی جزو مسائلی است که برای بهبود معدنکاری در حوزه کرومیت باید به آنها توجه شود.

قیمت ۷۶۰ هزار تومانی کرومیت ایران
قیمت کرومیت عیار ۴۲ درصد ایران در چین طی روزهای اخیر بعد از تعطیلات چینی ۲۰ دلار افزایش یافته و از ۲۵۵ دلار به ۲۷۵ دلار رسیده است. گفتنی است افزایش قیمت کرومیت در چین تا حد زیادی به رشد قیمت فروکروم و فولاد بستگی دارد. بنابراین با توجه به خبرهای مثبت بازار فولاد در ماه‌های آینده به نظر می‌رسد روند افزایشی قیمت کرومیت ادامه داشته باشد. به گزارش معدن ۲۴، خبرها حاکی است قیمت سنگ کرومیت عیار ۴۲ درصد در بنادر ایران به ۷۶۰ هزار تومان رسیده است. پیش‌بینی می‌شود این رشد قیمت کرومیت در ایران باعث افزایش تولید داخل در ماه‌های آینده شود. اگر فعالان بازار کرومیت به شدت بازار فولاد و شاخص‌های اقتصادی چین را دنبال کنند تا تحلیل و سرمایه‌گذاری مطلوبی را در معادن و تجارت کرومیت داشته باشند، در نتیجه آن سرمایه‌گذاری غیرهدفمندی انجام نمی‌شود و ضرری به دنبال نخواهد داشت. حال این افزایش قیمت در بازار کرومیت و افزایش چشمگیر قیمت‌ها سبب شده تا پیمانکاران و معدنکارها به سمت معادن کرومیت هجوم بیاورند. این درحالی است که سال گذشته قیمت‌های جهانی کرومیت به پایین‌ترین سطح ممکن رسید و بسیاری از معادن کرومیت مجبور شدند فعالیت خود را متوقف کنند. از طرفی معادنی هم که در زمستان تعطیلی فصلی داشتند، با این کاهش قیمت دیگر تمایلی برای شروع دوباره کار نداشتند. مصطفی مالدار، یکی از کارشناسان بازار با بیان این مطلب اظهار کرد: کم‌کم با کاهش سنگ کرومیت موجود در بازار، قیمت‌ها سیر صعودی به خود گرفت. اما این افزایش قیمت از سوی فعالان این بخش مورد قبول واقع نشد تا زمانی که کرومیت ۳۲۰ هزار تومانی، به تنی ۷۶۰ هزار تومان رسید و اکنون چشم‌انداز روشن و امیدوارکننده‌ای برای کرومیت از سوی تحلیلگران وجود دارد. این معدندار کرومیت در ادامه گفت: درحال‌حاضر قیمت‌های کرومیت در بازارهای جهانی، به قدری وسوسه‌انگیز است که بسیاری از گروه‌ها و شرکت‌های توانمند به دنبال ورود به این عرصه هستند و در نتیجه در چند ماه آینده شاهد استخراج و عرضه کرومیت فراوانی خواهیم بود و کرومیت مازاد روانه بازارها می‌شود که منجر به کاهش چشمگیر قیمت‌ها خواهد شد. مالدار افزود: بهتر است پیمانکاران محتاط‌تر عمل کنند و برای سرمایه‌گذاری و بازگشت پول، امید آنچنانی به ثبات این قیمت در بلندمدت نداشته باشند و منطقی‌تر به سودآوری این تجارت نگاه کنند. در مقابل معدنداران کرومیت نیز باید حساب شده‌تر عمل کنند و برای سودی که درحال‌حاضر نصیب‌شان می‌شود، سهمی را برای عملیات‌های اکتشافی قوی، فرآوری و پرعیارسازی سنگ‌های استخراجی درنظر بگیرند و قسمتی از سودشان را صرف افزایش طول عمر مفید معادن کنند.

همچنین ببینید

فاز دوم فولادسازی فولاد کاوه جنوب به بهره برداری رسید

 مرحله دوم فولادسازی شرکت فولاد کاوه جنوب کیش با حضور معاون اول رئیس جمهوری و ...