بررسی دو قطبی دلاری در بازار طلا
تحلیلهای افزایشی
بیشتر تحلیلهای افزایشی برای طلا نیز وابسته به دلار هستند، با این تفاوت که این تحلیلها بر عقبنشینی اصلاحی دلار حساب باز کردهاند. کالین چیزینسکی، تحلیلگر ارشد بازار در موسسه «سیامسی مارکتس» میگوید: «من فکر میکنم دلار با خرید بیش از اندازهای روبهرو بوده و در برابر اصلاح روند، آسیبپذیر است. احتمال سودگیری معاملهگران دلار با نزدیک شدن به «عید شکرگزاری» وجود دارد، همچنین در این هفته هیچیک از اعضای مهم فدرالرزرو سخنرانی ندارند تا بازار را متاثر کنند. اصلاح روند دلار میتواند باعث جهش معاملات طلا شود. اینکه طلا در هفته گذشته از مرز ۱۲۰۰ دلار پایین نیامد، نشانه خوبی است.»کن موریسون هم با این نظر موافق است: «در نخستین هفته کامل کاری پس از انتخابات آمریکا، طلا از قدرت دلار و رشد بازدهی اوراققرضه لطمهای جدی خورد، اما حس بازار اوج خود را تجربه کرده است. من انتظار دارم تمام بازارها در هفته جدید تعدیل شوند. در بازار طلا، قیمت هدف من برای اونس ۱۲۳۰ دلار است.»
فیل فلین، تحلیلگر ارشد بازار در «پرایس فیوچرز گروپ» معتقد است طلا در روزهای آینده جهش خواهد کرد، گرچه آسیب فنیای که به طلا خورده، همچنان در بازار حس میشود. او هم به شکسته نشدن مرز کانال پایینتر اشاره میکند. او میگوید: «انتظار ما این است که روندها در این هفته تعدیل شوند و قیمت طلا کمی احیا شود. هنوز درباره تورم نگرانی وجود دارد و این هم به طلا کمک میکند. ما فکر میکنیم دلار مقداری تضعیف خواهد شد، این امر باید موقعیت رشد را برای طلا فراهم کند.» جرج گرو، مدیر اجرایی «آربیسیولث منجمنت» انتظار دارد بهای طلای آتی هم با رشد مواجه شود: «طلا بالای مرز ۱۲۰۰ دلار ماند و از اینرو، احتمال پایان موقعیت فروش معاملهگران وجود دارد.»
با وجود افت شدید بهای طلا در سه هفته گذشته، موسسه مالی «اچاسبیسی» در تازهترین گزارش خود با اشاره به روند اخیر گفته که هنوز عوامل حمایتی مهمی برای افزایش بهای فلز زرد در بازارهای جهانی وجود دارد. براساس گزارش این موسسه، مهمترین عاملی که در اوضاع فعلی باعث رشد ارزش طلا میشود، تقاضای بازارهای نوظهور و در حال توسعه بهخصوص چین و هند است. کارشناسان اچاسبیسی بر این باورند که سقوط قیمت طلا پس از پیروزی نامزد جنجالی جمهوریخواهان در انتخابات ریاستجمهوری ایالاتمتحده میتواند موجب افزایش قابل توجه تقاضای فیزیکی در بازارهای چین و هند شود. این دو کشور بزرگترین مصرفکنندگان طلا در جهان هستند.