رئیس اتاق ایران در ادامه به وضعیت صنایع کوچک و متوسط اشاره کرد و گفت: متاسفانه تعداد زیادی از این واحدها بدون مطالعه و ظرفیتسنجی ایجاد شدهاند. به نظر میرسد این روند باید کنترل شده و توجیه اقتصادی برای جلوگیری از تخریب بازار یک محصول را در تاسیس بنگاهها مدنظر قرار دهیم. هیات رئیسه پارلمان بخش خصوصی کشور در این نشست ضمن تاکید بر جایگاه و نقش مهم تشکلها در تصمیمسازیهای اقتصادی، یادآور شدند که تشکلها در کنار سایر بخشهای اتاق ایران قادر به کنشگری در اقتصاد هستند.
پدرام سلطانی، نایب رئیس اتاق ایران نیز در این نشست با بیان اینکه با وجود شرایط محیط کسب و کار کشور و انتظارات از دولت برای بهبود این وضعیت هنوز اقدامی صورت نگرفته است، گفت: امکان تاثیرگذاری دولت در این خصوص طی چندماه باقی مانده از عمر دولت یازدهم امر دور از ذهنی است و متاسفانه در طول سالهای گذشته قالب رفتاری بخش خصوصی با دولت و سایر قوا توفیق چندانی نداشته؛ چرا که در همه این سالها دولت برنامهای را اجرا کرده و بعد از آن بخش خصوصی واکنش نشان داده است. حتی باوجود تصویب قانون بهبود محیط کسب وکار و تاکید آن بر لزوم بهرهگیری از نظرات تشکلهای تخصصی قبل از تصویب قانون یا ابلاغ بخشنامه، هنوز نوع برخوردها طبق روال گذشته صورت میگیرد.
وی ادامه داد: بخش خصوصی استراتژی پاسخ را پیش گرفته و دولت را کنشگر میبیند. در حالی که این رابطه باید برعکس شود. با توجه به فرصتهای ناشی از برجام، بخش خصوصی باید در نوع رفتار خود تجدیدنظر کند و استراتژی کنشگرایانه را در پیش بگیرد.
به گفته نایب رئیس اتاق ایران بخش خصوصی نباید نظرات، انتقادات و راهکارها را نزد خود نگاه دارد؛ چرا که در یک مذاکره، برنده کسی است که اولین پیشنویس را ارائه دهد. البته برای رسیدن به این مرحله باید نقشه راه و شیوه عملکرد مناسب درنظر گرفته شود.
به گفته سلطانی، تشکلهای تخصصی میتوانند متناسب با حوزه فعالیت خود و ظرفیتهایی که در اختیار دارند، موضوعی را انتخاب و نسبت به حل آن اقدام کنند. البته این رویکرد را کمیسیونها و سایر بخشهای اتاق نیز میتوانند پیادهسازی کرده و به این ترتیب بخش خصوصی قادر خواهد بود ظرف مدتی معین برای برطرف شدن بخش زیادی از چالشهای موجود راهحل کارشناسی و منطقی ارائه دهد.