رسول رنجبران، عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در پاسخ به این پرسش که آیا با قیمت گذاری دولت در بازار موافق هستید یا خیر؛ به خبرنگار ما گفت: اساسا قیمت گذاری در دنیای توسعه یافته بی معنا و بی مفهوم است.
رنجبران ادامه داد: اگر دولت ما هم قیمت گذاری می کند؛ به این دلیل است که بتواند تا حدودی از مصرف کننده حمایت کند.
وی با بیان اینکه زمانی می توان گفت قیمت گذاری به نفع اقتصاد کشور نیست که زمینه تامین حداقل ها را برای مصرف کنندگان آماده کرده باشیم؛ اظهار داشت: اساسا با قیمت گذاری موافق نیستم؛ اما اگر قرار است قیمت گذاری ها برداشته شود، باید در یک پروسه زمانی کوتاه مدت اتفاق بیفتد.
رنجبران تصریح کرد: متاسفانه هیچ کدام از دولت ها تلاشی نداشته اند تا در کوتاه مدت بحث قیمت گذاری را از دستور کار خود خارج کنند.
وی گفت: بنابراین در حال حاضر ادامه قیمت گذاری به شرطی که دولت برنامه ای با این افق روشن که در کوتاه مدت بحث قیمت گذاری منتفی می شود اتخاذ کند، اشکالی ندارد.
رنجبران با بیان اینکه جهت گیری تعرفه گذاری دولت تا به امروز به نفع واسطه گران بوده؛ گفت: متاسفانه دولت به فراهم کردن زیرساخت ها که جز وظایف اصلی آن محسوب می شود اقدام نمی کند تا بدین سیله فعالان اقتصادی بتوانند در یک فضای مناسب کار کنند. در چنین شرایطی واردات کالا و مایحتاج مردم را برای حمایت از مصرف کننده آزاد می کند. زمانی که تولید ضعیف شود به نوعی مصرف کننده هم از این شرایط بهره مند نخواهد شد. و در نتیجه در بلندمدت حق مصرف کننده و تولیدکننده از بین می رود و پول به دست آمده به جیب واسطه گران خواهد رفت.
وی تصریح کرد: کشورهای توسعه یافته، قیمت گذاری انجام نمی دهند و تنها در دوران بحران است که به این بحث ورود پیدا می کنند. البته این موارد در تاریخ آن ها کمتر دیده می شود.
رنجبران در رابطه با اینکه چه نوع سیستم اقتصادی برای داشتن اقتصادی قدرتمند لازم است، گفت: ما باید از آنچه که در دنیا تجربه و اثبات شده است استفاده کنیم. نمی توانیم فرمول جدیدی به کار بریم.
وی ادامه داد: در دنیا دو مکتب اقتصادی غرب اقتصاد آزاد و شرق کمونیستی مطرح شد که حتی کشورهای کمونیستی هم بعد از فروپاشی، اقتصاد خود را به سمت و سویی می برند که عرضه و تقاضا بتواند بازار را اداره کند.
رنجبران گفت: در صورتی که عرضه و تقاضا بازار را اداره کند، قیمت ها به سوی رقابتی شدن می رود و در این مرحله هر شخصی بتواند محصولی با قیمت پایین تر و کیفیت بهتر عرضه کند در بازار برنده می شود و در این راستا مصرف کننده سود می برد و رفاه عمومی تقویت می شود.
منبع/ اخبار پولی مالی