خانه > اخبار > حمایت دولت از صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی

حمایت دولت از صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی

استانداردسازی در حوزه معدن
به گفته اسماعیلی‌دهج، در حوزه استانداردسازی نیز با سازمان مربوط به این بخش وارد همکاری شدیم که قرار است رو به توسعه رود. از طرفی، درباره برنامه ششم توسعه نیز این سازمان مانند دیگر تشکل‌ها نظرها و پیشنهادهای خود را به کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ارائه کرده تا به رفع مشکلات و چالش‌های معدن کمک کند زیرا معدن به‌عنوان یکی از بخش‌های اثرگذار در اقتصاد کشور شناخته شده و نسبت به دیگر صنایع کشور در زمان رکود و تحریم‌های بین‌المللی توانسته به موفقیت‌هایی برسد.
وی بر این باور است با رفع مشکلات و تامین زیرساخت‌ها در بخش معدن با کمک و همکاری سازمان ایمیدرو و همچنین ارائه فرصت ۳ ساله به بخش معدن، به طور قطع این بخش می‌تواند به اقتصاد کشور کمک کند.
به گفته اسماعیلی‌دهج، در آبان امسال نمایشگاه تخصصی معدن با همکاری خانه معدن ایران برگزار خواهد شد. این درحالی است که برگزاری نمایشگاه در فضای جدید پسابرجام بوده و این امید وجود دارد که شرکت‌کنندگان در این نمایشگاه از کشورهای قدرتمند و پیشرو در معدنکاری باشند.
حمایت دولت از صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی
رییس سازمان نظام مهندسی معدن ایران همچنین به صندوق سرمایه‌گذاری بیمه فعالیت‌های معدنی اشاره کرد و گفت: سال جاری سازمان ایمیدرو مصوب کرد سازمان نظام مهندسی معدن ارزیابی‌های لازم از متقاضیان تسهیلات را انجام دهد. در این زمینه، تفاهمنامه‌ای با صندوق بیمه فعالیت‌های معدنی به امضا رسیده و به استان‌ها ابلاغ شده است. قرار است به زودی میز صندوق بیمه در سازمان نظام مهندسی معدن استان‌ها مستقر شود.
رییس سازمان نظام مهندسی معدن ایران گفت: یکی از مهم‌ترین عواملی که می‌تواند معدن را از رکود خارج کند صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی بوده و دولت نیز باید از آن حمایت کند. در قانون مصوب سال ۷۷، به دو اصل یکی سازمان نظام مهندسی معدن و دیگری صندوق بیمه فعالیت‌های معدنی اشاره شده که امید است با توجه به ۲بخش یادشده زمینه‌های برای فعالیت فراهم شود.
رعایت ضوابط زیست‌محیطی
رییس سازمان نظام مهندسی معدن ایران در بخش دوم نشست خبری خود به سوالات خبرنگاران پاسخ دادند که در ادامه می‌آید.
اسماعیلی‌دهج درباره اینکه صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی دارای چه میزان منابع مالی بوده و شرایط ارائه تسهیلات به معدنکاران چگونه است، اینگونه پاسخ داد: هم‌اکنون سرمایه صندوق بیمه به ۱۱۰میلیارد تومان افزایش پیدا کرده و همکاری خوبی با بانک صنعت و معدن و بانک ملت دارد.
امید است که سرمایه این صندوق بازهم افزایش پیدا کند. در این میان سازمان نظام مهندسی معدن ایران به عنوان بخش فنی قصد دارد عدالت را رعایت کرده و بر اساس نیاز واقعی متقاضیان، میزان وام را مشخص کند.
وی در ادامه درباره چالش‌ها و مشکلات محیط‌زیستی معادن نیز گفت: هنوز هم درباره محیط‌زیست و منابع طبیعی و آثار ملی مشکلاتی برای معدنکاران وجود دارد. در این‌باره طرف‌ها باید با یکدیگر همکاری داشته باشند و منافع ملی را در نظر بگیرند.
هرچند در کشورهای توسعه‌یافته با توجه به اهمیت محیط‌زیست شاهدیم معدنکاری با رعایت دقیق ضوابط زیست‌محیطی در حال انجام است. وی گفت: نظام مهندسی معدن بستر لازم برای تبدیل شدن به بازوی اجرایی سازمان‌های مختلف مانند وزارت صنعت، معدن و تجارت را دارد که در این زمینه تعامل خوبی نیز با معاونت معدنی وزارتخانه برقرار کرده است.
اسماعیلی‌دهج در پاسخ به خبرنگار صمت درباره این موضوع که چه راهکارهایی برای نظارت بیشتر بر گزارش پایان عملکرد مسئولان فنی در دستور کار قرار گرفته، اینگونه سخن گفت: مسئولان فنی فرم‌هایی دارند که قرار است از سوی کمیته‌های مربوط در آنها تجدیدنظر شود. همچنین خواسته شده که نظارت بر مسئولان فنی افزایش یابد که در سفرهای استانی بر آن تاکید شده است.
وی ادامه داد: هیات‌مدیره و گروه‌های تخصصی می‌توانند به معادن رفته و بر فعالیت مسئول فنی نظارت کنند. در این زمینه معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت مجوز ورود را به اعضای سازمان نظام مهندسی معدن داده است.
وی در ادامه یکی دیگر از اقدامات انجام شده برای نظارت بر مسئولان فنی را از طریق سیستم کاداستر اعلام کرد که اکنون در حال اجرایی و نهایی شدن است. همه موارد یاد شده موید این است که کارها بر اساس نظم و انضباط باشد. همچنین درباره حوادث معدنی می‌توان گفت که بیشتر این حوادث بر اثر اشتباهات فردی و درنتیجه آشنایی نداشتن با اصول فنی و ایمنی در کار است و تنها تعداد کمی از حوادث به دلیل خطای مسئولان فنی اتفاق می‌افتد.
شکوفایی معادن به وسیله دولت
رییس سازمان نظام مهندسی معدن ایران درباره حقوق دولتی معادن نیز گفت: این موضوع در حوزه فعالیت وزارت صنعت، معدن و تجارت است اما پرداخت حقوق دولتی باید به گونه‌ای باشد که فشاری به بهره‌بردار معدنی وارد نشود. در اواخر دولت گذشته خبرهایی از افزایش حقوق دولتی مطرح شد و ادامه پیدا کرد اما امسال حقوق دولتی افزایش نداشته است. در عین حال دولت باید به دنبال افزایش اقتصادی و شکوفا کردن معادن باشد.
وی بر این باور است که در کشور باید به دنبال راه‌اندازی معادن و ایجاد واحدهای فرآوری رفته و آن را در اختیار فعالان بخش خصوصی قرار داد. هرقدر دولت از بخش اجرایی فاصله بگیرد و نقش حاکمیتی خود را ایفا کند منجر به ایجاد ارزش‌افزوده و توسعه بیشتری خواهد شد.
وی درباره نقش بخش خصوصی در معادن و رسیدن به اهداف تعریف شده در برنامه ششم توسعه گفت: حدود ۹۵درصد از فعالیت‌های معدنی ایران در اختیار بخش خصوصی است با این حال تعداد سرمایه‌گذاران بخش خصوصی قدرتمند در ایران زیاد نیست.
اگر بخواهیم مقایسه‌ای بین معدن و دیگر حوزه‌ها داشته باشیم می‌بینیم که بخش معدن نقش خود را به خوبی ایفا کرده اما با داشتن ۵۶ نوع ماده معدنی و اکتشاف حوزه‌های بیشتر منجر به افزایش ارزش‌افزوده بیشتری خواهد شد. این در حالی است که بسیاری از مواد معدنی در ایران وجود دارند که اگر فرآوری شود نیاز صنایع داخلی را تامین کرده و بی‌نیاز از واردات خواهیم شد.

همچنین ببینید

شناسایی ۵ تارگت طلایی در خراسان جنوبی

برون‌سپاری فعالیت‌های معدنی و طرح‌های توسعه‌ای به سرمایه‌گذاران بخش خصوصی، امروز یکی از استراتژی‌های تعریف شده ...