خانه > اخبار > در ژرفای زرشوران

در ژرفای زرشوران

 

معدن طلای زرشوران که به عنوان بزرگترین معدن طلای روباز خاورمیانه شناخته شده، قدمتی دیرینه در معدنکاری داشته و نشانه‌هایی از معدنکاری شدادی در آن قابل مشاهده است.

به نقل از روزنامه صمت: براساس آمار و اطلاعات موجود، این معدن ۳ پیت معدنی بزرگ در شمال، مرکز و شرق خود در اختیار دارد و میزان ذخیره ماده معدنی آن نیز ۲۷میلیون تن است که با احتساب برداشت ۴۵۰هزارتن خاک در یک سال گفته می‌شود تنها ۲۰ سال دیگر عمر خواهد کرد. اما با انجام عملیات‌های اکتشافی که به تازگی برای این معدن انجام شده، حدود ۳۰هزار متر مربع به محدوده معدن زرشوران، که در اطراف آن است، اضافه خواهد شد. این موضوع خبر از افزایش میزان ذخایر معدنی و ادامه کار آن می‌دهد. استفاده از فناوری‌های نوین برای کم شدن آسیب‌های زیست‌محیطی منطقه نیز ازجمله موارد مهمی است که در دستورکار معدن زرشوران قرار گرفته تا از ورود پسماندهای خشک و تر معدنی به محیط جلوگیری کند.
همکاری اکتشافی با خارجی‌ها
حضور سرمایه‌گذاران خارجی و داخلی خصوصی برای انجام فعالیت‌های اکتشافی این معدن، نشان از همکاری مشترک ۲ بخش خصوصی و دولتی است. تکمیل گپ‌های اطلاعاتی برای افزایش ذخیره معدن طلای زرشوران که از سوی شرکت‌های پیمانکار ایرانی و خارجی انجام شده از آینده درخشان برای ادامه حیات این معدن بیش از عمر تخمین‌زده شده برای آن، خبر می‌دهد.
مدیر معدن طلای زرشوران در گفت‌وگو با صمت گفت: معدن طلای زرشوران از دوره مادها مورد بهره‌برداری قرار گرفته و معدنکاری شدادی در آن قابل مشاهده است. در آن دوران استحصال طلا از طریق شست‌وشو انجام می‌شد که آثار آن در این معدن و دره‌های اطراف آن دیده می‌شود.
به گفته نوروز نظری از دوره قاجاریه تا سال ۷۶ بهره‌برداری از معدن طلای زرشوران با استفاده از مواد منفجره انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه ذخیره معدن ۲۷ میلیون تن است، در ادامه افزود: به موازات عملیات اکتشافی در سال ۹۳، استخراج از معدن آغاز شد. براساس آمار و اطلاعات به‌دست آمده از اکتشافات گذشته، عمر معدن ۲۰ سال تخمین‌زده شد اما در این راه و با انجام اکتشافات تکمیلی طول عمر افزایش یافت و پیت آن بزرگتر شد و ذخیره قطعی آن افزایش یافت.
مدیر معدن طلای زرشوران اظهار کرد: در زمان عملیات استخراج از معدن، توانستیم مجوز اکتشافی برای ۳۰هزار مترمربع دیگر را دریافت کنیم، به این ترتیب میزان ذخیره معدن افزایش خواهد یافت. این درحالی است که سالانه ۴۵۰هزار تن از این معدن ماده معدنی استخراج می‌شود. به گفته وی درصد عیار ماده معدنی موجود در این معدن به این صورت است که هرقدر به سمت داخل و هسته مرکزی معدن پیش می‌رویم تناژ طلای موجود در آن افزایش می‌یابد و هرچه به سمت پله‌های معدنی و سطح زمین نزدیک می‌شویم، تناژ آن کم می‌شود.

همچنین ببینید

بزرگترین معدن طلا در چین کشف شد

متخصصان و کارشناسان امور زمین و منابع در چین موفق به کشف بزرگترین معدن طلای ...