خانه > اخبار > دو ابزار عبور از خط قرمز آبی

دو ابزار عبور از خط قرمز آبی

هشدار جدی است! پیش‌بینی‌ها از در پیش بودن سال دشوار آبی در سال ۹۶ حکایت دارد. این موضوعی است که روز گذشته در نشست سالانه معاونان بهره‌برداری شرکت‌های آب و فاضلاب شهری و روستایی سراسر کشور اعلام شد. جدیدترین آمارها نشان می‌دهد ارتفاع کل ریزش‌های جوی از اول مهر تا ۷ دی در سال آبی ۹۶-۹۵ بالغ بر ۴۴ میلیمتر است. این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دوره‌های مشابه درازمدت (۶۷ میلیمتر) معادل ۳۴ درصد کاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته (۱۰۱میلیمتر) ۵۶ درصد کاهش نشان می‌دهد.

 

مطابق آمارهای شرکت مدیریت منابع آب کشور، حجم بارش‌ها از اول مهر تا ۷ دی ماه معادل ۷۲.۵۱۳ میلیارد مترمکعب است. این آمارها نشان می‌دهد که حجم بارش‌ها در سال جدید آبی، نسبت به سال گذشته نصف شده است. بر این اساس، مسوولان وزارت نیرو تصمیم دارند از دو ابزار برای مقابله با بحران پیش رو استفاده کنند. یک ابزار در حوزه بهره‌برداری آب و فاضلاب است؛ به طوری‌که مطابق ماموریت وزارت نیرو به مدیران، بهره‌برداری از تجهیزات، حفظ تاسیسات و کاهش استهلاک آنها باید با شیوه‌های نوین و مدرن در دستور کار متولیان این بخش در سال آبی جاری قرار گیرد. ابزار دوم در حوزه مشترکان آب است که مسوولان وزارت نیرو پیشنهاد جریمه مشترکان پرمصرف آب را به دولت ارائه کرده‌اند که در صورت تصویب در هیات دولت، امکان برخورد قانونی با مشترکان پرمصرف آب در کشور را فراهم می‌کند. سابقه برخورد با مشترک پرمصرف آب به حدود ۱۵ سال قبل بازمی‌گردد که به‌دلیل شرایط خاص آن سال این موضوع در دولت تصویب شد، اما با اجرای آن برای دوره محدودی، مجوز آن منقضی شد. حال با در پیش بودن سال سخت کم آبی، وزارت نیرو مجددا دنبال این است که از این ابزار برای مدیریت مصرف آب استفاده کند.

قائم‌مقام وزیر نیرو در نشست سالانه معاونان بهره‌برداری شرکت‌های آب و فاضلاب شهری و روستایی با اعلام اینکه پیش‌بینی‌ها حاکی از در پیش بودن سال دشوار آبی در سال آینده است و باید سطح آمادگی خود را برای ارائه خدمات افزایش دهیم، اعلام کرد: بهره‌برداری از تجهیزات، حفظ تاسیسات و کاهش استهلاک آنها از ماموریت‌های اصلی فعالان بخش بهره‌برداری آب و فاضلاب است که باید با شیوه‌های نوین و مدرن انجام شود. ستار محمودی اظهار کرد: خدمت‌رسانی به حدود ۲۵ میلیون مشترک خدمات آب و فاضلاب در کشور موجب شده مردم به فعالیت و سرمایه کاری وزارت نیرو اعتماد داشته باشند. محمودی، سیاست وزارت نیرو را ارتقای کیفیت و استاندارد آب عنوان کرد و افزود: در شرایط فعلی هرچند آب به ابزاری برای افزایش رفاه تبدیل شده، اما ابزارهای مصرفی مردم همچون کولرها، ظرفشویی‌ها، لباسشویی‌ها و… آب زیادی مصرف می‌کنند و باید بهره‌برداران با حمایت وزارت صنعت، معدن و تجارت به ارائه راهکار برای مدیریت مصرف در این حوزه بپردازند. محمودی همچنین در خصوص نحوه برخورد با مشترکان پرمصرف آب هم توضیح داد: وزارت نیرو اخیرا پیشنهادی را به دولت ارسال کرده که در صورت تصویب در هیات دولت امکان برخورد قانونی با مشترکان پرمصرف آب در کشور فراهم می‌شود. قائم‌مقام وزیر نیرو با اعلام اینکه وزارت نیرو هیچ گاه به دنبال حرکات قهرآمیز و قطع آب مشترکان نیست، اظهار کرد: اما باید از ابزارها و اهرم‌های اقتصادی بازدارنده برای زمان‌های سخت کم‌آبی استفاده کنیم. این مقام مسوول با یادآوری اینکه این ابزارها به این شکل خواهد بود که آب‌بها از این مشترکان به صورت قیمت تمام شده آب یا یک مقدار بالاتر دریافت خواهد شد، تاکید کرد: این موضوع پیشنهاد شده و اینکه پذیرفته شود را باید به آینده موکول کنیم. اما هدف دولت از این کار این است که حداقل برای مشترکان پرمصرف، یارانه آبی از سوی دولت برای مصرف آنها پرداخت نشود. امیدواریم با دریافت قیمت تمام‌شده آب از مشترکان پرمصرف بتوانیم در جهت اصلاح الگوی مصرف آنها حرکت کنیم.