هر چه به روزهای پایانی سال نزدیکتر میشویم حجم کارها در پارس جنوبی بیشتر میشود؛ از یک سو سکوهای پارس جنوبی یکی پس از دیگری وارد مدار میشوند و از طرف دیگر، با امضای موافقتنامه اصولی (اچاوای) طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی پرونده توسعه پارسجنوبی در دولت یازدهم بسته شد؛
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس راه دشواری پیش رو دارد؛ هم باید فازهای باقیمانده پارس جنوبی را هرچه سریعتر به سرانجام برساند و هم برای جلوگیری از افت برداشت از این میدان مشترک، برنامههای نگهداشت تولید را ارائه کند. محمد مشکینفام، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اینکه از عملکرد شرکت نفت و گاز پارس در ۳سال گذشته راضی است، میگوید باید روند اجرای فعالیتها سرعت گیرد، حتی به پیمانکاران پارس جنوبی هم گفتهایم که منابع مالی، زمانی در اختیارشان قرار میگیرد که در محل اجرای پروژهها هزینه شود. شانا در گفتوگویی پیش از امضای موافقتنامه اصولی (اچاوای) طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی با کنسرسیوم ایرانی- خارجی با محمد مشکینفام وضعیت پارس جنوبی را بررسی میکند: در ۳سال اخیر شاهد راهاندازی فازهای ۱۲، ۱۵ و ۱۶ و بخشی از فازهای ۱۷ و ۱۸ بودیم، امسال هم بخش باقیمانده فازهای ۱۷ و ۱۸، فاز ۱۹، ۲۰ و ۲۱ راهاندازی میشود؛ با این حال اجرای فازهای پارس جنوبی طولانی شد به گونهای که توسعه برخی فازها مانند ۱۷ و ۱۸ در سال ۸۶ آغاز شده و هنوز هم به بهرهبرداری نرسیدهاند. پس از تحریمها بازگرداندن پروژههای کلان روی ریل به شرایط عادی بسیار دشوار است، برای نمونه ما برنامهریزی کرده بودیم کاری را در روزی خاص انجام دهیم اما بهدلیل تحریم و نیامدن کالا و مشکل انتقال پول، موفق به تحقق آن نمیشدیم، مشخص است که کارها عقب میافتد.
هماکنون کدام فازها در اولویت توسعه قرار دارند؟
فازهای ۱۹، ۲۰، ۲۱ و بخشهای باقیمانده فازهای ۱۷ و ۱۸ امسال تکمیل میشوند و گاز را از دریا دریافت میکنند، فازهای ۱۳، ۱۴ و ۲۲ تا ۲۴ هم در اولویت توسعه قرار گرفتهاند. برنامهریزی دقیقی هم برای ایجاد تحرک در این فازها داریم تا بتوانیم با جبران رکودی که پیشتر در این فازها وجود داشت، شاهد بهرهبرداری آنها هم باشیم.
چطور قرار است این اتفاق بیفتد؟
با تحرک و تزریق منابع مالی و در مقابل آن خواستن کار براساس برنامه از پیمانکار.