خانه > اخبار > صادرات ۳۰ میلیون دلاری تعاونی‌های مرزنشینان هرمزگان

صادرات ۳۰ میلیون دلاری تعاونی‌های مرزنشینان هرمزگان

میزان صادرات تعاونی‌های مرزنشین استان هرمزگان سال گذشته ۲۴ میلیون و۵۲۶ هزار و ۵۸۹ دلار بوده است. این میزان صادرات تعاونی‌ها در مقایسه با سال ۹۳ حدود ۸۰ درصد رشد داشته و به گفته مسئولان، فعالیت این تعاونی‌ها در روند افزایشی صادرات استان بسیار مثبت ارزیابی شده است.

پیش‌بینی می‌شود در سال جاری این میزان صادرات به ۳۰ میلیون دلار افزایش پیدا کند که مسئولان امیدوارند این هدف محقق شود. استان هرمزگان در حال حاضر دارای ۵۳ تعاونی مرزنشین است که به منظور تامین کالاهای ضروری افراد زیرپوشش خود فعالیت صادرات و واردات انجام می‌دهند که از این تعداد تعاونی ۲۷ تعاونی فعال و تعداد ۲۶ تعاونی غیرفعال است.
صادرات تعاونی‌های مرزنشین
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت خارجی استان هرمزگان می‌گوید: تعاونی‌های مرزنشین در کل کشور حدود ۶میلیون نفر را در بر می‌گیرند، این اعضای تعاونی‌ها مشمول سهمیه قانونی می‌شوند که دولت برای آنها در نظر گرفته تا بتوانند علاوه‌بر صادرات اقدم به واردات کالا نیز بکنند. اگر بخواهیم کل مرزنشین‌ها را در نظر بگیریم نزدیک به ۴۵ درصد از مردم هستند که در کل کشور وجود دارند. محمد عباسی در گفت‌وگو با صمت می‌افزاید: به طور حتم اگر شرایط و زمینه مناسب فراهم شود که ما بتوانیم از ظرفیت مرزنشینی و ظرفیت‌های قانونی استفاده کنیم می‌توانیم تحولی عظیم در بخش مرزنشینی ایجاد کنیم و نیازهای مرزنشینان را از این طریق تامین کنیم زیرا اقتصاد و معیشت مرزنشینان تا حدود زیادی با اقتصاد کشورهای همسایه گره خورده است.
وی ادامه می‌دهد: همچنین ایجاد تعاونی‌های مرزنشینان می‌تواند تا حد زیادی در ارتقای سطح معیشتی مرزنشینان موثر واقع شود. مرزنشین‌هایی که در کنار آب‌ها، دریا و یا مرز خشکی زندگی می‌کنند می‌توانند از شرایط قانونی ایجاد شده استفاده کنند. معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت خارجی استان هرمزگان تصریح می‌کند: اگر از ظرفیت‌های قانونی مرزنشینی و سهمیه‌های مربوط به آن استفاده کنیم تا حدود زیادی می‌توانیم با پدیده قاچاق مقابله کنیم. به طور حتم مرزنشینان ما اگر از سهمیه‌های قانونی خود بتوانند استفاده کنند دیگر نیازی نیست که از راه‌های غیرقانونی بخواهند اقدام به قاچاق کرده تا از این طریق امرار معاش کنند. عباسی در ادامه بیان می‌کند: این امر می‌تواند هم در پیشگیری از قاچاق و هم تامین نیاز مناطق نه تنها در نقاط مرزی بلکه در شهرها و شهرستان‌های نزدیک به نقاط مرزی نیز موثر واقع شود. معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت خارجی استان هرمزگان با بیان اینکه سال گذشته در این زمینه جلسه‌ای با حضور استانداران استان‌های مرزی برگزار کردیم، تصریح می‌کند: در آن جلسه مشکلات و معضل‌ها بررسی شد و در رابطه با رفع آنها تصمیماتی گرفته شد که بخشی از آنها را از طریق سازمان توسعه تجارت در حال پیگیری است. البته ما نیازمند پیگیری و اصلاح قوانین و آیین‌نامه‌های مربوط هستیم. عباسی اظهار می‌کند: در کارگروه اخیر توسعه صادرات قرار شد جلسه دوم شوراهای استان‌های مرزی در مهر سال جاری برگزار شود و اقداماتی که در یک سال گذشته انجام شده را بررسی کنیم. همچنین موانع و مشکلات را با حضور مسئولان سازمان توسعه تجارت مورد بررسی قرار خواهیم داد و تصمیم‌گیری‌های لازم در این زمینه انجام می‌شود. به طور حتم در این جلسه تصمیمات بهتری گرفته خواهد شد که امیدواریم برای مرزنشینان کشور مفید باشد. معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت خارجی استان هرمزگان با بیان اینکه ۱۱ شهرستان استان شامل قشم، خمیر، پارسیان، جاسک، رودان، ابوموسی، میناب، بستک، بندرعباس، بندرلنگه و سیریک دارای تعاونی‌های مرزنشینان هستند، تاکید می‌کند: همچنین بعضی از تعاونی‌ها فعال و بعضی دیگر غیرفعال هستند. این تعاونی‌ها مشکلاتی دارند که در تلاش هستیم از طریق دستگاه‌های مرتبط تعاونی‌های غیرفعال را فعال کنیم که افرادی که در این مناطق زندگی می‌کنند از این تعاونی‌ها بهره‌مند شوند. معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت خارجی استان هرمزگان اضافه می‌کند: مشکلات فرآیند ثبت‌نام، تمدید، صدور و چاپ کارت و تحویل کارت الکترونیکی مبادلات مرزی به مرزنشینان موجب نارضایتی مرزنشینان و کاهش فعالیت تعاونی‌ها شده است. همچنین بدهی‌های مالیاتی تعاونی‌ها موجب شده تعداد زیادی از تعاونی‌ها نتوانند به فعالیت خود ادامه دهند که این مسئله نیز بررسی خواهد شد. عباسی خاطرنشان می‌کند: همچنین مشکلات سامانه مدیریت یکپارچه مرزنشینان که از ابتدای فعالیت به دلیل نداشتن زیرساخت مناسب کارآیی لازم را نداشته و موجب مختل شدن فعالیت تعاونی‌های مرزنشین شده است باید مورد بررسی قرار گرفته و این معضلات برطرف شود. وی تاکید می‌کند: میزان صادرات تعاونی‌های مرزنشین استان سال گذشته حدود ۲۴ میلیون و۵۲۶ هزار و ۵۸۹ دلار بوده است و پیش‌بینی می‌شود در سال جاری این میزان صادرات به ۳۰ میلیون دلار افزایش پیدا کند که امیدواریم محقق شود.

همچنین ببینید

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان البرز منصوب شد

در حکمی از سوی وزیر صنعت، معدن و تجارت جهانگیر شاهمرادی به عنوان رییس سازمان ...