تحقق ایجاد ارزشافزوده
در سالهایی که کشور با تحریمهای سخت روبهرو بود، بخش معدن از نبود فناوریهای روز دنیا رنج برده و این موضوع منجر به عقبماندگی این بخش از سایر کشورهای معدنی دنیا شد. حال با اجرایی شدن برجام این فرصت در اختیار بخش معدن قرار گرفته تا بتواند سالهای از دست رفته را جبران کند. از سویی دیگر در طرحی همچون بهرهبرداری از شورابهها مشارکت با سرمایهگذار خارجی برای بروز کردن فناوری و سرمایهگذاری به منظور ارتقای ارزشافزوده، انتقال فناوریهای نو و همچنین حضور شرکتهای دانشبنیان، آموزش نیرویانسانی با کمک متخصصان خارجی برای بهرهبرداری از پلایاها و شورابهها و استحصال املاح موجود واجب و ضروری است. در نتیجه لازم است برای تامین زیرساختهای لازم و تولید محصولات با ارزش به منظور بهرهبرداری از پلایاهای، با هدفگذاری بلندمدت هزینهها مدیریت شود. توجه به صنایع پاییندستی در اینباره یکی از راهکارها مهم برای ارتقای ارزشافزوده است در استحصال املاح از شورابهها، عمده مواد فرآوری شده به صورت خام است که برای استفاده در صنایع مختلف نیاز به تبدیل و فرآوری دارد.
راهکارهای منطبق بر تامین مالی
همانطور که همه میدانیم ایران برای توسعه معادن خود نیازمند اجرای پروژههای زیربنایی بزرگ بوده که این امر حجم بالایی اعتبارات مالی را طلب میکند که به طور معمول منابع دولتی برای تامین آنها کافی نبوده و در اینباره جلب مشارکت سرمایهگذاری خارجی یا بانکهای داخلی و بینالمللی میتواند رویکرد مناسبی برای تامین مالی اینگونه پروژهها باشد.
یکی از این رویکردها در کشورهای درحال توسعه روش « BOT: Build Operate Transfer » است که با توجه به انتقال بیشتر مسئولیت و ریسکهای پروژه از دستگاه اجرایی به بخش خصوصی توسعه روزافزون داشته است.
برچسبایمیدرو پسابرجام ساختار اقتصادی سازمان توسعه و نوسازی سرمایهگذار خارجی مشوقهای دولت معدنیها
همچنین ببینید
ایمیدرو ۸۵ درصد برنامه خود را فعال کرد
در ۴سال گذشته، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) اقدامات موثری را ...