خانه > اخبار > مشارکت، پیش‌نیاز پیوند واحدهای صنعتی

مشارکت، پیش‌نیاز پیوند واحدهای صنعتی

ایجاد پیوند اقتصادی بین واحدهای صنعتی داخلی نیازمند فرهنگ مشارکتی قوی و بسترسازی برای بروز و پیوند این مشارکت است؛ در مقابل برای پیوند واحدهای صنعتی داخلی و خارجی نیز باید قوانین و بسترهای امنیت سرمایه‌گذاری مهیا شود.

پسابرجام نویددهنده و بسترساز مشارکت و رونق اقتصادی است؛ هرچند هنوز مشکلاتی در این زمینه وجود دارد اما امید است با برطرف شدن مشکلات و چالش‌های سیاسی، زمینه مشارکت و سرمایه‌گذاری مشترک با واحدها و شرکت‌های خارجی عمیق‌تر شود.  نکته‌ای که در پیش و پس این رویدادهای شیرین نهفته شده، موانع و چالش‌ها بر سر مشارکت اقتصادی است. مشارکت اقتصادی از فضای داخلی پا را بیرون‌تر می‌نهد و در زمینه‌های وسیع‌تری همچون تولید مشترک و پیوند اقتصادی با شرکت‌ها و واحدهای صنعتی خارجی ظهور می‌یابد. شاید در نگاه نخست رویدادی ایده‌آل در عالم صنعت باشد با این حال باید بدانیم که ممکن است موانعی بر سر این موضوع نیز قرار گیرد؛ موانعی که باید شناسایی شود تا مشارکت و پیوند اقتصادی در فضای داخلی و خارجی تسهیل و تسریع شود.  به عبارتی باید بدانیم اگر قرار است مشارکت اقتصادی در ابعاد بزرگتری همچون تشکیل کنسرسیوم‌ها بروز کند چه زمینه‌ها و بسترهایی فراهم است؛ به علاوه اینکه به موازات این چینش مشارکت اقتصادی چه بسترهایی برای مشارکت واحدهای صنعتی داخلی می‌توان پیش‌بینی و ترسیم کرد؛ اینها از جمله نقاط مهم و در عین حال ضعیف بخش صنعتی ماست که کمتر به آن پرداخته می‌شود.  به ویژه اینکه کمتر به این موضوع پرداخته می‌شود که چه لوازمی برای مشارکت واحدهای صنعتی داخلی لازم است و چه راهکارهایی باید اندیشه کرد تا واحدهای صنعتی چراغ خاموش حرکت نکنند و تمایل به انحصار کمتر شود.

قوی عمل نکرده‌ایم

سیدعبدالوهاب سهل‌آبادی، رییس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران معتقد است؛ کنسرسیوم‌های اقتصادی مختلفی در داخل کشور تشکیل شده اما تا به حال موفق عمل نکرده‌اند. این مقام مسئول مشارکت بین واحدهای صنعتی داخلی را مقدمه‌ای برای جذب بیشتر سرمایه‌گذاری خارجی برآورد کرد؛ رویدادی که نیاز به حمایت همه‌جانبه دولت ندارد و بستگی به تلاش و همت بیشتر واحدها و شرکت‌های صنعتی دارد. وی به صمت گفت: با توجه به فضای پسابرجام شرکت‌ها و واحدهای صنعتی باید با هم مشارکت بیشتری داشته و تلاش کنند توسط شرکت‌های بیمه‌ای، سرمایه‌گذاری خود را بیمه کنند تا شرکت‌های خارجی نیز انگیزه مشارکت با ما را بیابند.  در مجموع می‌توان گفت در صورت ارتباط و همکاری بین صنایع و تقسیم کارها و تجمیع و تمرکز سرمایه‌ها زمینه جذب سرمایه‌گذاری خارجی نیز بیشتر می‌شود. لازمه آن همت واحدهای صنعتی است. در کنار آن خانه‌های صنعت، معدن و تجارت نیز باید کمک کنند.

همچنین ببینید

ارائه تسهیلات ویژه از سوی دولت به منظور گاز رسانی به واحدهای صنعتی فاقد گاز طبیعی

ارائه تسهیلات ویژه از سوی دولت به منظور گاز رسانی به واحدهای صنعتی فاقد گاز ...