خانه > اخبار > نرخ بهره آمریکا چگونه آرامش بازارها را به هم زد؟

نرخ بهره آمریکا چگونه آرامش بازارها را به هم زد؟

بیانیه فدرال رزرو حاوی نکاتی فراتر از افزایش ۲۵ درصدی نرخ بهره آمریکا بود. فدرال رزرو که همیشه محتاطانه برخورد می کند، این بار احتیاط را کنار گذاشت و همین موجب ایجاد تلاطمی در بازارهای جهانی شد. در بیانیه فدرال رزرو برای سال های ۲۰۱۷ ، ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ نیز صحبت از سالانه ۲ تا ۳ بار افزایش نرخ بهره است. این یعنی ۸ یا ۹ بار افزایش که در ذهن هیچ یک از تحلیلگران نمی گنجید.

به نقل از  اقتصادنیوز ، بازارهای جهان چهارشنبه شب ابتدا تنها به رشد ۲۵/ ۰ درصدی نرخ‌های بهره توجه داشتند و از آنجا که تقریبا همه می‌دانستند که این اتفاق خواهد افتاد، روندها ابتدا چندان از تحولات آمریکایی متاثر نشدند. ولی گذر زمان و فرصت درک جزئیات بیانیه و مواضع رئیس فدرال رزرو، بازارها را بیشتر و بیشتر متاثر کرد.

رشد نرخ‌های بهره عموما (نه لزوما) به رشد ارزش پول می‌انجامد و عجیب نیست که در شرایطی که اعتماد به اقتصاد آمریکا بهبود یافته، ارزش دلار بیش از پیش تقویت شود. شاخص دلار از ژوئن ۲۰۱۵ که احتمال رشد نرخ‌های بهره در آمریکا مطرح شد رو به رشد گذاشت و با وجود افت‌های مقطعی ناشی از داده‌های بد یا تعدیل روند، قوی ماند. در نوامبر که احتمال انقباض دوباره مطرح شد شاخص دلار با عبور از مرز ۵/ ۱۰۱ واحد به اوج ۱۴ ساله رفت. این اوج‌گیری این احتمال را مطرح کرد که بازار رشد نرخ‌های بهره را پیشخور کرده و اثر این احتمال قوی پیش‌تر در بازار اعمال شده است. اما دلار پس از چهارشنبه هم تقویت شده است.شاخص دلار که روز سه‌شنبه روی عدد ۰۷/ ۱۰۱ واحد ایستاده بود، چهارشنبه تا رقم ۷۶/ ۱۰۱ واحد بالا رفت.

ولی اوج غافلگیر‌کننده عدد ۰۲/ ۱۰۳ واحد روز پنج‌شنبه بود که نشان می‌داد هضم احتمال ۹ بار رشد نرخ بهره وجوه فدرال کار خود را کرده است. این رقم، اوج ۱۴ ساله تازه‌ای برای پول آمریکا بود. البته روند دلار روز جمعه اندکی اصلاح شد و شاخص آن روی ۹۵/ ۱۰۲ ایستاد. با این همه دلار حالا بسیار قوی است تا این مساله نیز نگرانی‌های خاص خود را ایجاد کند.

همچنین ببینید

سقوط قیمت طلا تحت تاثیر امیدواری به دلار

قیمت ۱۱۶۰ دلار رسید. کاهش که بیشتر از هر چیزی تحت تاثیر تغییرات دلار و ...