وزارتخانههای بهداشت، ارشاد، صنعت، معدن و تجارت، اتاق بازرگانی ایران، خانههای صنعت، معدن و تجارت و همچنین کانون انجمن صنایع غذایی کشور کمیسیونها و کمیتههایی تشکیل دهند تا کاربرد و استفاده از نشان حلال و اعتمادسازی برای نشان حلال ایران را نهادینه کنند.
سیدمحمدرضا مرتضوی رییس خانه صمت استان تهران و دبیرکل خانه صنعت،معدن و تجارت ایران در مصاحبه با خبرنگار روزنامه گسترش صمت با بیان اینکه بازار تجارت حلال بیش از یکمیلیارد مسلمان را در برمیگیرد، اظهار کرد: این محصولات یکی از حساسترین دغدغه جامعه اسلامی است و برهمین اساس به خودی خود بازاری بهوجود آمده که وسعت آن بسیار زیاد است و باید روی این موضوع تمرکز بیشتری شود.
رییس خانه صنعت،معدن و تجارت تهران تصریح کرد: حلال چند متولی مانند مالزی و برخی کشورهای عربی در دنیا پیدا کرده و در حال حاضر نیز یک سازمان بهطور عمومی وظیفه مدیریت موضوع حلال برای جامعه اسلامی را برعهده دارد که ایران هم در این سازمان عضو است.
وی ادامه داد: اعطای نشان حلال از سوی سازمانی که مورد پذیرش تمام جوامع اسلامی باشد موضوع اصلی است که باید برای آن برنامهریزی کرد؛ ضمن اینکه باید از سوی سازمان کنفرانس اسلامی سازوکار منظمی برای این سازمان تنظیم شود، البته جلسات کمیتههای تخصصی آن در حال برگزاری است.
به گفته مرتضوی، ایران باید به دنبال این باشد که نشان حلالی بهوجوداید که مورد توافق عموم مذاهب اسلامی قرار گیرد و سازمانی تشکیل شود که زیرنظر سازمان همکاریهای اسلامی فعالیت کند و مانیتورینگ را انجام دهد. رییس هیاتمدیره کانون انجمن صنایع غذایی با اشاره به اینکه وقتی از تجارت حلال صحبت میکنیم رقم هزار میلیارد دلاری مطرح میشود، تصریح کرد: این بازار بزرگ محدود به مواد غذایی نیست و محصولات آرایشی و بهداشتی را نیز شامل میشود.
وی گفت: در ایران نیز باید به این سمت حرکت کنیم که در کل جامعه اسلامی نشان حلال داشته باشیم و از این بازار اختصاصی نهایت استفاده را ببریم؛ هرچند کشورهای اروپایی نیز قواعد حلال را پذیرفتهاند و کارخانههایی را تاسیس کردند تا مواد غذایی حلال را برای مسلمانان تولید کند.
مرتضوی با اشاره به اینکه ۱۰سال است که درباره این موضوع صحبت میشود اما روز به روز در حال از دست دادن این بازار هستیم، تاکید کرد: در ایران باید بیشتر به بازارهای بزرگ اهمیت داده شود و در اندیشه توسعه بازارهای هدف باشیم چراکه تمام محصولات ایران حلال است و فقط باید نشان حلال را داشته باشیم، هرچند به نوعی اعتماد به نشان استاندارد ایران وجود دارد اما سهم آن بسیار اندک است.
رییس هیاتمدیره کانون انجمن صنایع غذایی پیشنهاد داد: وزارتخانههای بهداشت، ارشاد، صنعت، معدن و تجارت، اتاق بازرگانی ایران، خانههای صنعت، معدن و تجارت و همچنین کانون انجمن صنایع غذایی کشور کمیسیونها و کمیتههایی تشکیل دهند تا کاربرد و استفاده از نشان حلال و اعتمادسازی برای نشان حلال ایران را در جامعه اسلامی و بازارهای هدف