روز گذشته با راهاندازی بازار «رهن ثانویه» در فرابورس، ۳۰۰ میلیارد تومان اوراق بهادار رهنی منتشر شد که به دلیل دو جذابیت عمده این اوراق از جمله نرخ سود ترکیبی ۲۰ درصد در سال و ریسک نکول فوقالعاده پایین آن، اوراق عرضه شده بلافاصله، فروش رفت. از این اوراق، حداقل ۱۰۰۰ میلیارد تومان دیگر تا پایان سال منتشر میشود و در سالهای بعد تا ۱۰ هزار میلیارد تومان افزایش مییابد. این نهاد جدید میتواند نمادی از همکاری بازار پول و سرمایه باشد. بررسیها حاکی از آن است که انتشار اولین اوراق رهنی مسکن از ۶ جهت میتواند بر رونق اقتصاد، تعمیق بازار سرمایه و قفلشکنی منابع بانکی اثرگذار باشد. بهبود کفایت سرمایه بانک ها، افزایش قدرت وامدهی آنها، تنوع بیشتر فرصتهای سرمایهگذاری، یخ زدایی از منابع بانکی، تقویت بازار بدهی و رونق در بخش مسکن و صنایع وابسته به آن از رهاوردهای این اوراق است. این بازار دومین پل مالی برای تامین منابع نقدی مورد نیاز بخش مسکن، در بازار سرمایه نیز به حساب میآید. دو سال پیش با تاسیس صندوق زمین و ساختمان، اولین پل تامین مالی از بازار سرمایه به بازار ملک گشوده شد. بنابراین راهاندازی این بازار را میتوان پل دوم توصیف کرد. کارشناسان معتقدند بازار رهن ثانویه، ظرفیت وامدهی به بخش مسکن را ۳۰ درصد افزایش میدهد.
روز گذشته با راهاندازی بازار رهن ثانویه، ۳۰۰ میلیارد تومان اوراق بهادار رهنی درمدت زمان بسیار کوتاهی به فروش رفت و دومین پل تامین مالی میان بخش مسکن و بازار سرمایه نصب شد تا به دنبال آن میزان اتکای سنتی بخش مسکن به تسهیلات بانکی با نصب این پل به تدریج رواج پیدا کند. انتشار و فروش اوراق رهنی بانک عامل بخش مسکن زمینه وصول زودتر از موعد مطالبات بانک ناشی از تسهیلات بلندمدت خرید مسکن را فراهم میکند تا از این طریق توانایی پرداخت تسهیلات بانک مسکن تقویت شود. در سال ۱۳۹۳ با راهاندازی اولین صندوق زمین و ساختمان، نخستین پل میان بخش مسکن و بازار سرمایه برای تامین مالی غیربانکی این بخش راهاندازی شد تا اتکای صرف این بخش به منابع بانکی برای تامین مالی کاهش یابد. کارکرد صندوق زمین و ساختمان به این صورت است که سازنده به جای استفاده از تسهیلات بانکی، با تشکیل یک صندوق در بورس و عرضه سهام برای ساخت و ساز، زمینه مشارکت سرمایهگذاران بورسی در پروژههای تعریف شده را فراهم میکند و منابع مالی مورد نیاز خود را به این روش تامین میکند. از روز گذشته با راهاندازی بازار رهن ثانویه در فرابورس نیز قسمتی از منابع مالی بخش مسکن با استفاده از ظرفیتهای بازار سرمایه تامین میشود.
به گزارش «دنیای اقتصاد»، روز گذشته ۳۰۰ میلیارد تومان اوراق رهنی در فرابورس به پشتوانه بخشی از تسهیلات بازار رهن اولیه (وامهای پرداخت شده) منتشر شد و قرار است حجم انتشار اوراق این بازار تا ۱۰ هزار میلیارد تومان گسترش یابد. در مرحله نخست با فروش این اوراق در چند دقیقه بخشی از منابع مالی بانک مسکن که بازپرداخت آن طی ۱۰ تا ۱۵ سال آینده صورت میگیرد، نقد شد و اکنون قدرت پرداخت تسهیلات بانک مسکن تقویت شده است. با این حال این رقم ۳۰۰ میلیاردی فعلا درد چندانی از تامین مالی بخش مسکن دوا نمیکند چراکه در سال گذشته ۳۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی در اختیار بخش مسکن قرار گرفت و منابع حاصل از فروش اوراق وام رهنی در مرحله نخست معادل یک درصد از کل تسهیلات بانکی این بخش است. از این رو قرار است به زودی فاز دوم این بازار با انتشار یک هزار میلیارد تومان اوراق وام رهنی در فرابورس کلید بخورد.
برچسبرهن ثانویه سرمایهگذاری فرابورس مسکن نرخ سود
همچنین ببینید
سبک چینی حمایت از تولید
کشور چین طی چهار دهه با رشد مستمر و بالا، به بزرگترین اقتصاد، تولیدکننده، تجارتکننده ...