بازار سهام در روزهای اخیر با روند نزولی همراه شده است. کارشناسان این بازار معتقدند، روند کنونی بازار سرمایه طبیعی و عادی است و با توجه به شرایط اقتصادی نمیتوان انتشار داشت بازار سرمایه رشد مداومی را تجربه کند.
به نقل از روزنامه صمت:دهر چند رشد ۳۲ درصدی فصل زمستان ۹۴ بازار سهام بر پایه مواردی مانند امکان افزایش ظرفیت تولید شرکتها، ورود سرمایهگذاران خارجی و انعقاد قراردادهای جدید و در نهایت چشمانداز رشد ۴ تا ۵درصدی اقتصاد در امسال تا حدودی قابل توجیه بود، اما باید به ماهیت زمانبر انعکاس این تحولات در سودآوری شرکتها توجه داشت. آگاهان بازار عقیده دارند، در صورتی که روند رشد بورس با همان شتاب فوقالعاده زمستان سال گذشته ادامه پیدا میکرد، قیمت سهام از واقعیت تحولات اقتصادی کشور به طور قطع سبقت میگرفت.
مجموعهای از مثبتها و منفیها
در اینباره یکی از کارشناسان ارشد بازار سرمایه معتقد است، نمیتوان انتظار داشت بازار سرمایه همیشه روند صعودی را طی کند بلکه این بازار مجموعهای از مثبتها و منفیها است.
فرهاد رمضان در گفتوگو با صمت به افت روزهای گذشته بازار سرمایه اشاره کرد و افزود: بازار سرمایه با کمبود نقدینگی روبهرو شده است. بنابراین باید شرایطی مهیا شود تا سرمایهگذاران پولهای خود را به این بازار وارد کنند. وی با اشاره به اینکه بازارهای موازی بازار سرمایه وضعیت چندان مناسبی ندارند، بیان کرد: بازارهای موازی بازار سهام چندان عمیق نیستند و به همین دلیل سرمایهگذاران رغبت چندانی برای ورود پولهای خود به این بازارها ندارند. برای نمونه بازارهای ارز، مسکن و طلا به دلیل نوسانات قیمتی اندک در دولت تدبیر و امید، آینده مثبتی ندارند و گزینههای مناسبی برای سرمایهگذاری بهشمار نمیآیند. بنابراین بخشی از نقدینگیهای خود را باید وارد بازار سهام کنند.
رمضان به کاهش نرخ سودهای بانکی نیز اشاره کرد و افزود: با کاهش نرخ تورم در کشور، دولت اقدام به کمکردن نرخ سودهای بانکی کرده است. این موضوع موجب میشود بخشی از نقدینگی از بازار پول خارج شود و به سوی بازار سرمایه حرکت کند. وی در پاسخ به این سوال که به نظر شما بنگاههای اقتصادی فعال در بازار سرمایه چه زمانی بهبود پیدا خواهند کرد، بیان کرد: برای آنکه شرکتهای بورسی به سودآوری برسند، نیاز است تحریمهای بینالمللی از میان برود و گشایشهای اقتصادی در کشور اتفاق بیفتد.
رمضان برطرف شدن مشکلات اقتصادی و سهولت در نقل و انتقال پول را عامل ورود سرمایهگذاران خارجی به کشور دانست و اظهار کرد: با ورود سرمایهگذاران خارجی و همچنین مشارکت این افراد در پروژههای اقتصادی، وضعیت بنگاههای اقتصادی نیز بهتر خواهد شد.
این کارشناس ارشد بازار سرمایه شفافیت را یکی از نیازهای این روزهای بازار سرمایه خواند و گفت: هر چه شفافیت در بازار سهام افزایش یابد، شایعات کمتر در بازار به وجود میآید و این موضوع موجب خواهد شد تا سرمایهگذاران نیز رفتارهای اقتصادی بهتری داشته باشند و از رفتارهای هیجانی دوری کنند.
وی به سهامداران توصیه کرد: شرکتهای بورسی و بنگاههای اقتصادی شرایط بهتری را در آینده خواهند داشت. بنابراین نیاز است سرمایهگذاران با دید بلندمدت به بازار سرمایه نگاه کنند.