خانه > اخبار > ایران، کانون خدمات فنی مهندسی معدن منطقه

ایران، کانون خدمات فنی مهندسی معدن منطقه

متخصصان فنی ازجمله معدن، حرف نخست را می‌زنند. ایران به‌عنوان یکی از کشورهای معدنی جهان، متخصصان و دانش‌آموختگان معدنی قابل‌توجهی را در خود پرورش داده که امروزه قادرند تخصص و دانش را خود در بخش معدن به دیگر کشورها به‌ویژه کشورهای منطقه صادر کند.

fi کشورهایی همچون افغانستان، تاجیکستان، ترکیه و… به دلیل شرایط زمین‌شناختی، ظرفیت قابل قبولی از مواد معدنی را دارند اما به‌دلیل نداشتن دانش فنی در فعالیت‌های معدنی نیازمند وارد کردن این خدمات هستند. بنابراین با توجه به این ظرفیت، ایران می‌تواند با صادر کردن خدمات فنی مهندسی به کشورهای منطقه ارز آوری خوبی داشته باشد. همچنین باید در نظر داشت که توانمندی و دانش فنی مهندسان معدنی ایران به گونه‌ای است که می‌تواند نیاز کشورهای فعال معدنی در بخش‌های مختلف را برآورده کند. حال برای رسیدن به این مهم، رایزنی سفیران ایرانی با نمایندگان دیگر کشورها می‌تواند راه را برای صادرات این دست از خدمات فنی و مهندسی فراهم کند.
پروژه مشترک مهندسان معدن و عمران
مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت که سابقه طولانی در بخش معدن و فعالیت‌های فنی و مهندسی دارد درباره توانایی‌هایی ایران در زمینه صادرات خدمات فنی و مهندسی معدن ایران به کشورهای همسایه به صمت گفت: از سوی مهندسان ایرانی فعالیت‌های خوبی در کشورهای همسایه در حوزه معدن انجام شده که از جمله مهم‌ترین آنها در کشورهای افغانستان، سریلانکا و تاجیکستان بوده است. البته تعدادی از این پروژه‌های موفق، به شکل مشترک با مهندسان عمران انجام شده است.
هرمز ناصرنیا در ادامه با اشاره به اینکه احداث نیروگاه و فعالیت‌های معدنی ازجمله پروژه‌های ایرانی‌ها بوده گفت: عمده فعالیت‌های معدن در بخش‌های مختلف از اکتشاف گرفته تا ساخت کارخانه برای فرآوری مواد معدنی از سوی مهندسان معدنی ایرانی در کشورهای منطقه و بیشتر در معادن فلزی مانند مس و گاه سرب و روی انجام شده است.
وی براین باور است که هم‌اکنون فرصت مناسبی است تا ایران از فضای پسابرجام استفاده کرده و زمینه را برای تقویت بخش معدن در حوزه تجهیزات و فناوری فراهم کند؛ سپس به کشورهای همسایه که از ظرفیت بالای معدنی برخوردارند اما توانمندی لازم برای برداشت ذخایر را ندارند، وارد مذاکره شده و خدمات فنی و مهندسی خود را به این کشورها صادر کنند.
به گفته مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت با توجه به اینکه مهندسان ایرانی توانایی بالا و از آن مهم‌تر تجربه کافی در حوزه فعالیت‌های معدنی دارند، خدمات مهندسی با ارزشی می‌توانند عرضه کنند. این در حالی است که حوزه معدن بیشتر به دنبال سرمایه‌گذار برای خود هستند تا عرضه و صادرات خدمات فنی مهندسی. با این حال شکی نیست که این ظرفیت در منطقه وجود دارد که تا به حال از آن غفلت کرده‌ایم و موقعیت مناسبی است که ایران می‌تواند از آن استفاده کرده و نیروهای مهندسی خود را به این کشورها اعزام کند.
ناصرنیا درباره میزان سودآوری صادرات خدمات فنی مهندسی نیز اینچنین گفت: به‌طور مسلم، فعالیت مهندسان ایرانی در خارج از کشور با ارزآوری و سودآوری همراه خواهد بود. نباید از این مهم گذشت که توان لازم برای برعهده گرفتن پروژه‌ها به شکل مستقل برای مهندسان معدن ایران وجود دارد.

همچنین ببینید

صف محموله های صادراتی ذوب آهن به 6 کیلومتر رسیده است

مدیرعامل ذوب آهن اصفهان با بیان اینکه امروز بدلیل سکون بازار مصرف داخلی، ۱۰۰ درصد ...